Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето след дълъг престой

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с паленето след дълъг престой

Здравейте,

Имам алфа 146 1,6 боксер, която е паркирана в двора ми от 6-7 години. Докато я ползвах редовно, винаги палеше от половин оборот. Последните години почти не съм я карал, като от 2 години двигателя не е стартиран. Сега опитах да я запаля без успех, налях "свежо" гориво и пак не става.

Някой да даде съвет, как да съживя иначе мн. добре поддържаната и запазена алфа?

Благодаря Ви!

Ако 2 години не е превъртан двигателят и си опитал да запалиш си за убиване.
    1. Отваряш горивната система и точиш старото гориво.
    2. Сменяш маслото.
    3. При свалени свещи превърташ двигателя.
    Чак след това опитваш да палиш.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Ако 2 години не е превъртан двигателят и си опитал да запалиш си за убиване.
      1. Отваряш горивната система и точиш старото гориво.
      2. Сменяш маслото.
      3. При свалени свещи превърташ двигателя.
      Чак след това опитваш да палиш.
      Благодаря за съвета, обаче чак да се трепем за купчина стара ламарина е прекалено .
      Изброените са сложни процедури за правене в двора ми от мен. Ще пробвам да източа старото гориво и тогава, ще я припаля. Надявам се, че ако се покара 4-5 км до сервиза със сегашното масло няма да има проблеми с двигателя. Маслото е стояло дълго но беше прясно сменено.

А ако някой случайно иска да я купи тази кола съм склонен да му я дам на мн. разумна цена. Съединителят е за смяна, обаче двигател, скоростна кутия, окачване, купе и интериор са отлични. Ремъците са сменени. Има 9 бр. "нови" гуми (летни/зимни), чисто нови дискове и накладки. Ново стерео usb Сони с падащ панел и дистанционно. Грижех се добре за колата докато я карах.

Comment

Първоначално публикувано от VVVVV Покажи съобщение
        Благодаря за съвета, обаче чак да се трепем за купчина стара ламарина е прекалено .
        Изброените са сложни процедури за правене в двора ми от мен. Ще пробвам да източа старото гориво и тогава, ще я припаля. Надявам се, че ако се покара 4-5 км до сервиза със сегашното масло няма да има проблеми с двигателя. Маслото е стояло дълго но беше прясно сменено.

А ако някой случайно иска да я купи тази кола съм склонен да му я дам на мн. разумна цена. Съединителят е за смяна, обаче двигател, скоростна кутия, окачване, купе и интериор са отлични. Ремъците са сменени. Има 9 бр. "нови" гуми (летни/зимни), чисто нови дискове и накладки. Ново стерео usb Сони с падащ панел и дистанционно. Грижех се добре за колата докато я карах.
        Това за трепането е лаф
        Като искаш да се "отървеш" от колата, пусни и некое фото, пък може да се намери мераклия.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
        X